Verandert uw situatie?

Samenwonen

Samen meubels uitzoeken? Dan ook samen naar de notaris! Want als u gaat samenwonen, deelt u meer met elkaar. Op persoonlijk vlak en financieel. Maar voor uw pensioen is er niets automatisch geregeld.

Wat kunt u doen?

Wilt u dat uw partner recht krijgt op partnerpensioen na uw overlijden? Stuur ons dan een brief of een e-mail om uw partner aan te melden.

Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden:

  • u bent nog niet met pensioen
  • u en uw partner zijn ongehuwd (en geen geregistreerde partners)
  • u en uw partner zijn geen familie van elkaar in rechte lijn
  • u en uw partner hebben een notarieel samenlevingscontract dat minimaal 1 jaar oud is, in dit contract moet de onderhoudsverplichting opgenomen zijn

U ontvangt bericht als wij uw aanmelding hebben geaccepteerd. In het jaar na de aanmelding staat uw partner genoemd in uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO)Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Een persoonlijk pensioenoverzicht dat deelnemers ontvangen van hun pensioenfonds..

Hoeveel krijgt uw partner?

In het pensioenoverzicht staat hoeveel partnerpensioen er is bij ons fonds voor uw partner (en welke partner hiervoor bij ons is geregistreerd). U kunt uw persoonlijke pensioenoverzicht online bekijken in Mijn Pensioencijfers.
Het kan zijn dat uw partner recht heeft op een Anw-uitkeringUitkering die uw partner mogelijk krijgt van de overheid als u komt te overlijden. van de overheid. De voorwaarden hiervoor vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Nieuwe relatie na uw pensioen

Krijgt u een nieuwe partner nadat u met pensioen bent gegaan? Dan staat uw pensioen vast. U kunt uw partner niet aanmelden. Er is voor deze partner geen partnerpensioen.

Wat kunt u verder regelen?

U kunt ervoor zorgen dat uw partner na uw overlijden een hoger inkomen ontvangt. Hiervoor kunt u zelf een verzekering afsluiten.