Bert Janssen

undefined

Bert Janssen

Bestuurslid namens werkgever 
Plaatsvervangend voorzitter
Lid van het bestuur sinds 2011

Ik ben bestuurslid omdat...

... ik hiervoor gevraagd ben vanwege mijn effectieve rol in de pensioenwereld tijdens mijn dienstverband. In mijn operationele rol als Europees manager Finance en Supply Chain voor National Starch heb ik met veel plezier een functie vervuld als bestuurder bij Pensioenfonds Noblesse tot aan de liquidatie van dit fonds. Tot 2010 was ik tevens bestuurder en voorzitter van Pensioenfonds Henkel Belgium Pension Fund OFPP (voormalig ICI).

Pensioen vind ik interessant, want ...

... er is een directe betrokkenheid bij de besluitvorming rondom de financiële stabiliteit en duurzaamheid van het fonds. Je behartigt de belangen van alle stakeholders, met de deelnemer voorop. Het gaat ergens over en het is meetbaar. De pensioensector is volop in beweging en je wordt steeds opnieuw uitgedaagd om veranderingen in wetgeving en op financiële markten te vertalen naar aangepast beleid om de belangen evenwichtig af te wegen en het fonds op koers te houden. 

Overige activiteiten

Na beëindiging van zijn dienstverband in april 2010 is Bert Janssen actief als zelfstandig ondernemer op het gebied van Algemeen en Financieel management, Veranderingsmanagement en Overbruggingsmanagement.
Zo is hij van mei 2015 tot 1 april 2016 bijvoorbeeld actief geweest voor KLK Oleochemicals Emmerich GmbH als Interim CFO en was betrokken bij de acquisitie en integratie van Emery Oleochemicals GmbH gevestigd op het Henkel terrein in Düsseldorf (voormalige Henkel business).
In juli 2016 heeft Bert Janssen bewust gekozen een stap terug te doen. Zijn actieve loopbaan beperkt zich sindsdien tot zijn rol bij ons fonds. Naast pro deo advieswerk ondersteunt hij zijn jongste dochter in haar ambitie om door te breken als professionele muzikant. Samen met zijn vrouw geniet hij van hun nieuwe rollen als grootouders en zijn veelvuldig op vakantie op de favoriete bestemming in Spanje. Stiekem bereiden ze zich voor op hun pensioen ..... 

Contact

Hebt u specifieke vragen voor Bert Janssen? Gebruik daarvoor een van onze contactgegevens.

Overige bestuursleden 


Pierre Akkermans

undefined
Anton de Bekker
undefined
André Benschop
 undefined
Evert de Boer


Peter van Eekelen

undefined
Bert Janssen  

Esmé Wiertz