Nieuws

Uw pensioen over naar Nationale-Nederlanden

Het bestuur wilde al langer stoppen met ons fonds en de pensioenen verhuizen naar een verzekeraar. Dat is nu gelukt. Op het juiste moment, want we staan er sinds dit voorjaar financieel weer goed voor. Hierdoor konden we uw pensioen verhogen met het maximale percentage dat de Belastingdienst toestaat: 10,13%. U hebt hierover persoonlijk bericht ontvangen.

Het aanbod van verzekeraar Nationale-Nederlanden op 7 juli was voor alle deelnemers van het fonds het beste. Met de overgang naar Nationale-Nederlanden kiest het bestuur voor zekerheid voor uw pensioen. Bij de verzekeraar kan uw pensioen namelijk niet omlaag gaan. Bovendien is er ruimte voor een vaste jaarlijkse verhoging van in ieder geval 1,2%. Dit percentage wordt nog precies vastgesteld zodra de verhuizing van de pensioenen definitief is.

Wachten op groen licht

Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) moet onze plannen nog officieel goedkeuren. Zodra DNB groen licht heeft gegeven, is de verhuizing van uw pensioen naar Nationale-Nederlanden definitief. Ook de pensioenadministratie van AZL gaat dan naar Nationale-Nederlanden. Daarmee is de verhuizing van alle pensioenen bij het fonds dan afgerond. Dit heet een collectieve waardeoverdracht. In de loop van 2022 houdt ons fonds dan echt op te bestaan.

AZL nu nog aanspreekpunt

U kunt voorlopig nog bij AZL terecht met uw vragen. Dit verandert pas nadat de pensioenadministratie van AZL naar Nationale-Nederlanden is verhuisd.

Bent u al met pensioen? Dan ontvangt u uw pensioen voorlopig nog van ons fonds. U ontvangt op tijd een bericht als er iets gaat veranderen.

Meer informatie

Op de informatiepagina 'De toekomst van ons fonds' houden we u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook krijgt u een indruk van het proces en de stappen die wij nemen. Op de pagina achtergrondinformatie leest u meer over onze motieven voor de overstap.

Hebt u vragen?

Bekijk ook de vragen en antwoorden op deze website. Misschien staat uw vraag er bij. Of neem contact op met ons. Onze medewerkers helpen u graag.

--------------------
Bron: Bestuur