Nieuws

Pensioenregeling naar Nationale-Nederlanden en aangepast

Nadat DNB groen licht heeft gegeven zijn de pensioenen overgedragen naar Nationale-Nederlanden. Ook is inmiddels de pensioenregeling voor de (oud-)deelnemers van Henkel Pensioenfonds in liquidatie bij Nationale-Nederlanden ondergebracht.

Deze verschilt op sommige punten van de pensioenregeling die u had. Uiteraard blijven de afspraken die u in de pensioenregeling bij ons fonds had bestaan. Als u nu bijvoorbeeld al (pre)pensioen (in het vooruitzicht) hebt, dan houdt u dat. Dat geldt ook voor de keuzemogelijkheden bij pensionering. U kunt bijvoorbeeld nog steeds vroeger met pensioen, of in deeltijd. Wel zullen de factoren van de verzekeraar (waarmee zij het pensioen berekenen tot uw pensioendatum) jaarlijks wijzigen. Maar dit was ook al zo bij het fonds.

Wat is er gewijzigd?

Om de pensioenregeling over te kunnen nemen heeft Nationale-Nederlanden een aantal wijzigingen moeten doorvoeren. Het gaat om kleine veranderingen, vooral in het voordeel van de deelnemers. De vereisten rond het begrip ‘partner’ zijn bijvoorbeeld iets versoepeld. Ook zijn de keuzemogelijkheden bij pensionering iets uitgebreid. Zo was het uitruilen van ouderdomspensioen voor extra partnerpensioen voorheen alleen mogelijk in een vaste verhouding. Nu is er keuze uit meerdere varianten. Ook kunt u voortaan het ouderdomspensioen tot 5 jaar na uw AOW-leeftijd laten ingaan. Het volledige overzicht van de veranderingen vindt u in het ‘addendum pensioenreglement’.
Verder is het pensioenreglement zelf ook up-to-date gemaakt: met de jaarlijkse aanpassing van factoren en de belangrijkste cijfers (voor 2021).

Hebt u vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Nationale-Nederlanden, de nieuwe uitvoerder van uw pensioen. Telefonisch op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur via 088 663 60 00. Uw vraag kunt u ook stellen op nn.nl/mijnpensioenvraag.