Pensioenfonds Henkel i.l. is gestopt

Hier leest u wat eraan voorafging

Pensioenfonds Henkel stopt definitief

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft geen bezwaar tegen het voornemen van het bestuur van Pensioenfonds Henkel in liquidatie om de pensioenen van alle (oud-)deelnemers over te dragen naar Nationale-Nederlanden. De collectieve waardeoverdracht van alle pensioenen is inmiddels op 1 november 2021 afgerond. Ook zijn de pensioenregeling en de administratie van het fonds verhuisd. Daarmee heeft Nationale-Nederlanden het stokje van Pensioenfonds Henkel overgenomen. Hieronder leest u wat dit voor u betekent en wat u nog van ons kunt verwachten

Nieuwe pensioenregeling

Met de pensioenen is ook de pensioenregeling naar Nationale-Nederlanden verhuisd. Deze nieuwe pensioenregeling verschilt op een aantal punten van de huidige regeling bij Henkel Pensioenfonds. Een overzicht van deze verschillen vindt u op deze website. Lees ook het nieuwsbericht over de verhuizing van de pensioenregeling.

Helpdesk over naar NN

Ook onze helpdesk is verhuisd. Mocht u vragen hebben over het pensioen dat u bij Henkel hebt opgebouwd, dan kunt u voortaan terecht bij Nationale-Nederlanden. De contactgegevens vindt u op deze website. De helpdesk van AZL heeft inmiddels geen toegang meer tot uw pensioengegevens en kan u niet verder helpen.

Welkomstbrief NN

Alle communicatie over het pensioen dat u bij Henkel Pensioenfonds hebt opgebouwd verloopt vanaf 1 november 2021 via Nationale-Nederlanden. De naam Henkel Pensioenfonds verdwijnt daarbij uit de communicatie. U ontvangt in november 2021 een welkomstbrief van Nationale-Nederlanden met meer informatie.

Laatste pensioenoverzicht (UPO)

In december 2021 ontvangen alle (oud-)deelnemers van het fonds een laatste pensioenoverzicht (UPO). Daarin is de eenmalige verhoging van de pensioenen die we in juli hebben doorgevoerd verwerkt. In dat laatste UPO hoopt het fonds ook te kunnen melden met welk percentage het pensioen vanaf 2022 jaarlijks omhooggaat. Het percentage moet nog worden vastgesteld, maar dit is ten minste 1,2%.

Website nog even online

Onze website blijft in elk geval dit jaar nog online. Zo kunt u nog teruglezen wat er aan de overstap voorafging. Vanaf januari 2022 leest u op deze website alleen nog de contactinformatie en verwijzing naar de website van Nationale-Nederlanden. In de loop van 2022, wanneer echt alle formaliteiten zijn afgerond houdt het fonds officieel op te bestaan.

Vragen?

Hebt u vragen over het pensioen dat u bij Henkel Pensioenfonds hebt opgebouwd? Neem dan contact op met Klantenservice Pensioen van Nationale-Nederlanden. De contactgegevens vindt u op deze website.
Wilt u meer weten over Nationale-Nederlanden? Kijk dan op de website www.nationale-nederlanden.nl

Eerdere berichten

November 2021

Pensioenregeling naar Nationale-Nederlanden en aangepast

‘Groen licht’ DNB: Pensioenfonds Henkel stopt definitief

Juli 2021

1. Het fonds gaat stoppen. Uw pensioen is verhuisd en meteen verhoogd.

2. Meer informatie over de verhoging van uw pensioen. Om welk bedrag gaat het?

Alle deelnemers hebben persoonlijk bericht gehad.
Al uw persoonlijke brieven kunt u downloaden in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. U logt in met uw DigiD.

Juni 2021

Online vergadering 24 juni goed bezocht

Het bestuur heeft deelnemers online bijgepraat over de toekomst van het fonds. De online vergadering is goed bezocht. Vergadering gemist? Geen nood. Alle deelnemers ontvangen een verslag.

April 2021

Bestuur hervat plannen: stopt ons fonds dit jaar?

November 2020

We bereiden ons voor op betere tijden
Extra nieuwsbrief

April 2020

Door corona maken we pas op de plaats
Nieuwsbrief

Juli 2019

Onderzoek gestart naar de toekomst van ons fonds
Nieuwsbrief

De verhuizing van uw pensioen